Sunday, February 28, 2010

Weekend @ Changlun

Daddy's girl,..
:Hai mak ngah!!


Juz came back from Kedah,..penat tp happy,..Tomorrow, ade appointment with my gynae, Dr. Fauziah for my postpartum check up,..need to rest early malam ni,..my baby pon tgh tido ni,..More pics to come,..:)

Wednesday, February 24, 2010

Tahniah Kak Sha!!

Kak Sha n abang with my newborn baby on 11 Nov 09 @ Ampang Puteri,..

Alhamdulillah,..im so happy for my biras, Kak Sha,.SHE IS PREGNANT!!!!,...YEAAAYYYYYYY,..Abang Sham is my hubby's brother. They've been waiting this miracle to come and we're so happy to share dis news,.Sara wil meet her cousin soon and surprisingly, Insya-Allah both of them will be celebrating their born day together on Nov..
Kak Sha, Abang,..
You know why we love you,..masih terngiang rasenya,.pengorbanan akak dan abang yg sudi menemankan ct dan adik ketika hari pertama ct melahirkan Sara..Kak Sha dan abang smpi dr Kedah pukul 10 mlm dan terus berjumpa kami di AP. Malah,..kak Sha dan abang sanggup menemankan kami dan bermalam bersama-sama kami..Ct tahu kak Sha dan abang penat tp segala kebaikan yg kak Sha dan abang buat untuk kami, Allah memandang dengan penuh simpati..
Alhamdulillah,.penantian kak Sha dan abang berakhir,..kami amat gembira dengan berita ni,..
Kite jupe besok yee,...Dah lama tak p Kedah ni,..tak sabar plak,..\(^_^)/

Monday, February 22, 2010

Harijadi anak buah saya,..

Happy birthday kak Milia,..

Nur Kamilia Fadhilah adalah anak buah pertama sy dan kami semua mmg syg sgt kat die,..hari Sabtu 20 Feb 09 genap 8 tahun umur Milia,..Tarikh lahir dia,..20.02.2002,..cantikkan!! Kami semua meraikan hari jadi Milia di kampung,..happy betul die,..my baby plak excited dpt jupe sume,..:)

Inilah kasih sayang seorang mak sedara buat anak buah die,..my hubby yg lukiskan,..:)

Hasilnya,..
"Semua org wajib beli hadiah utk kakak,.." pintanya,.

From me to her,...

Milia with her mother,.dpt Minnie plak tu,..



Sy sayang sgt budak comel ni,..:)


Happy Birthday Milia,..pasni giliran Ariff plak,..Ariff ni adik Milia,..beza setahun je,..


11 November ni birthday Sara plak,..tak sure lg nak celebrate kat mane,..

Buat Kerajaan Malaysia...

Cantik dimata tapi sakit ditelinga

Kali ni sy amat berharap agar entry sy ini 'terbaca/dibaca' oleh MCMC atau sesiapa yg bekerja di dalam sektor kerajaan..Mungkin kerana naluri sebagai seorg ibu dalam diri sy ini bertambah kuat,..segala perilaku atau hal yg berlaku disekitar sy yg melibatkan anak sy dan keluarga sy amat sy titik beratkan.

Semalam, 21 Februari 2009 dr jam 9 mlm sehinggala jam 3.00 pg,..anak sy dan juga anak jiran tetangga tidak dapat tidur kerana 'pencemaran bunyi' yg amat memeningkan sy,..Perbuatan membakar bunga api atau mercun pada suatu ketika dulu amat sy gemari tetapi tidak pada masa ini. Cukupla sekadar ketika menyambut tahun baru atau perkara-perkara penting sahaja. Mungkin juga kerana sambutan perayaan Chap Go Meh,.anak sy tidak dapat tidur dengan lena,..Sy juga terdengar tangisan bayi dr tingkat lain di kawasan rumah sy meminta agar keadaan kembali sunyi..

Sy amat berharap agar, pihak kerajaan mengenakan garis panduan serta mengeluarkan permit yg betul agar mereka tidak bersuka ria melakukan 'pencemaran bunyi' sesuka hati sehingga ke waktu pagi tanpa mengira hati dan perasaan org lain. Bagi sy, perbuatan mereka teramatla "MELAMPAU".

Sekian.

Wednesday, February 17, 2010

Daddy's girl,..

Daddy yg br balik keje,..Si anak begitu excited utk bersama daddy nye tanpa menghiraukan kepenatan daddy nye,..hehe

video


video

Tuesday, February 16, 2010

:(

Macammane nak continue diet ni,..mayb sbb breastfeed kot,..skang ni asyik makan je,..
Walaupun my mom ckp skang ni bdn dah npk susut,.tp stil rase tak puas hati,.. :(

Saturday, February 13, 2010

Increase Blog Traffic,..

First of all,..thanks to Ms.Oya for posting dis wonderful post,..Apelg,.lets try and see whether it really works,..:)

Here it is:

Perkara yang harus anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah berikut:-

1. Tulis posting artikel seperti posting saya ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yg menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.

1. Jogja-Blogger
2. Tutorial Blogging | Internet Bisnis Online
3. pVidia Blog
4. Stop Dreaming Start Action (Jonru)
5. Bisnis di Internet
6. Blogging-Surfer
7. Tintalughahwi
8. Igauan
9. Ad-dai'
10. a cup of life a barrel of luv
11. MYTRUELIFE
12. Villa saya
13. Puan Balqis
14. Life
15.Teratak Mawar

PERATURAN

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.
Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,62

YA LEBIH DARI 6 JUTA BACKLINK !!!


Bayangkan jika ini boleh berjalan dengan sempurna maka anda akan mendapatkan backlink maksimum 6,103,515,62 dari berbagai blog yang anda tidak akan pernah membayangkan sebelumnya.Jika ada pengunjung ke blog anda dari Link List yang disebutkan di atas maka anda akan secara automatik mendapatkan lalu lintas ke web / blog anda juga.

Ingat! Aturan permainan,link blog anda harus mulai dari urutan (No.15), sehingga hasil anda dapat Maksimum backlink. Jangan salahkan saya jika anda tidak mengikuti formula ini dengan betul dan link anda tiba-tiba berada di urutan No.1 dan menghilang di daftar link. Jadi mulai urutan adalah di bahagian bawah (No.15).

OK..TO ALL NUFFNANGERS OUT THERE,..APE TUNGGU LG!!

Friday, February 12, 2010

Dia,..buat sy gembira


DIA,..Tomas Rosicky,.sy tak tahu kenape sy suke dia,..setiap kali sy tgk match Arsenal dgn suami sy,..sy asik sebut psl die,..Ohhhh,..suami sy sungguh sporting...:) DIA,..Ellen DeGeneres,..sekiranya anda pengikut setia blog sy,..entry sy yg dulu,..sy ada mention pasal dia,..percaya atau tidak,..sewaktu sy mengandung,..sy suka sgt tgk Ellen DeGeneres show,..dan sy sungguh gembira bila dia jd judge untuk season terbaru American Idol,.. :)

DIA,..Adam Shankman,..sewaktu sy dan suami sy menonton audition So You Think You Can Dance,..sy terpesona dgn cara dia menari sewaktu memberi guideline dekat peserta,...sungguh comel,..:)



DIA,..Kris Jenner,..hot mamma,..dr dulu lg sy suka tgk family Kardashians ni,..kenape kat sini susah sgt nak tgk hot mamma bile anak depa ni dah besar panjang ekk,..Ohhh ye,..mak Hanis Zalikha juga sungguh cantik,..MAK sy juga masih cantik!!,..:)


DIA,..Norman KRU,..sungguh malu rasenya nak bgtau yg dulu sy ni peminat setia KRU,..mmg giler sgt,..hehehe,..Dia ni jd Pengetua AF8,..mintak maaf ye Astro,..Sy akan cube mengelakkan diri sy untuk menonton AF sbb sy dah ada baby,..Sy nak jd matang,..hehehe,..:)





DIA,..Idlan,..ataupun Abang Kasim,..peserta Raja Lawak,..dia ni sentiasa berjaya membuatkan sy dan suami ketawa terkekek-kekek smpikan baby kami turut serta senyum melihat mak pak dia ni,..:)



DIA,...Syamsul Izwan,..suami sy yg tercinta,..kami berkenalan sewaktu di kampus,..dah 8 tahun sy mengenali dia,..Sy bersyukur kerana sblm berkahwin, dia sudah membeli rumah buat kami selepas mendirikan rumahtangga,.Sewaktu sy mengandung dia amat mengambil berat pasal sy,..dan selepas sy bersalin,,sy paling hiba bila dia sentiasa memakaikan sy stokin,..mengurut sy dan juga mendodoikan sy tido,..hehehe,..sy sayang sgt die,..:)






DIA,..Aleeya Qaisara,..anak kepada Syamsul Izwan dan Siti Noraisyah,.dia sentiasa membuatkan sy dan suami gembira,..dia tidak pernah lg menyusahkan kami,..sy percaya segala amalan dan tingkah laku kita sewaktu mengandung amat penting terutama sekali hubungan suami isteri,..

Mereka semua membuatkan sy gembira begitu juga dengan anda yg sedang membaca blog sy ini,..:)

Thursday, February 11, 2010

Teratak Qaisara,..

This morning, while i was preparing my hubby's bfast, i received a sms from my father in law,..on 11th every month without fail, he will sms me n cayang to wish his grandaughter's born day,..yap,..today,..11.02.10 my baby is 3 months old,..11.11.10 ni genap setahun and 11.11.11 next year 2 tahun plak,..
Smlm die dah boleh sebut perkataan ''Awwuukkk",..nak ckp atuk kot,..probably payah nak sebut mommy n daddy,..hehe..
My FIL's sms sounded like this,.."Qaisara, happy birthday ke 3 bulan. Lekas besar, boleh ikut Atuk balik kampong. Tengok 'Teratak Qaisara'.Tks."
Owwhhhhhhhhhh,.. "TERATAK QAISARA" ,..so shweeeetttttttt,..either he named it on his own or my brother in law informed him bout my blog,..n guess what,..he also made a special album titled "Aleeya Qaisara",..He printed my baby's pics dpd lahir smpi skang and he got all those pics from my facebook,..Hebat kan!!,..yaaayyyy

Tuesday, February 9, 2010

Sara kuatla mommy,..


I supposed 2 bring my baby for her immunisation dis thursday tp end up pegi hari ni coz cayang cuti,..Lepas Zuhur we headed to An-Nur Specialist Hospital n as usual Alhamdulillah,..tak ramai org,..dis time we've decided to see normal doctor instead of paed coz sometimes their explanations were useless!!,..tak bagus langsung,..bayar dahla mahal!!..

My baby skarang ni dah 5.6 kg,..mmg terasa sgt kalau dukung lelama,..then upacara suntikan pon bermula,..my baby yg mmg suke kerut dahi ni dok tengok doc n nurse dlm keadaan mrh,..hehe,..probably she was wondering " Why r they holding my butt??"hoho,..

At first,..we tot Sara would screamed like before tp kali ni die juz senyap n smiled at us,..Bravo sayang,..smpi dpt pujian dpd doc,..mase tgh tunggu ubat,..my baby pon melepas,..so, i changed her diapers kat surau,..

Then, we went straight to my in laws hse at TTS,..dptla Sara jupe Atok ngan Opah die,..Pas Maghrib kami balik umah,..sempat gak nengok Biggest Loser Asia,..come on Aaroonnnn!! (sy sokong org Msia ok!!)

Oh yee,..pencapaian terhebat sy setakat ini akibat tidak memakan nasi ialah,...................................yezzzzaaaaaaaaaaaaaa,..sy dpt memakai semula jeans yg lama sblm mengandung,..tp entah kenapa i still look fat!!

Monday, February 8, 2010

Pengalaman pertama,..


Ohhh,..semalam me n cayang agak gabra dan risau,..huhu,..our first experience biler baby kami dgn tak tahu aper punca meraung yg teramat,..mase tu pukul 2 pg,..anjing tgh syioookkkk menyanyi,..wadduuuhhhhh,..apsal plak Sara tetibe meragam ni,..

Cayang masih lg cool sbb tgh tgk bola while me, as a loving mother,..rase dah cuak yg teramat,..mmg kelakar sgt biler pk balik,..diapers dah check,...minum die tak mo,..perut dah letak minyak,..tp still meraung,..

Otak mommy die ni dah pk bukan2,..aper lg,..cayang pon bukak semua surah kat laptop dan sy dodoikan die,..tak smpi 5 minit die dah tido balik,..Ape maksudnye tuuuuu,...ishkkk,..nak kena babap sayang mommy ni,..

Sunday, February 7, 2010

My name is Aleeya Qaisara


Lagi 4 hari,..umur saya genap 3 bulan,...yeeaaayyyyyyy!!

Wednesday, February 3, 2010

Mommy menangis lg,..

Sayang,..

Sayang tgh tdo skarang ni,..td mata sayang terbuka sekejap biler dgr daddy azan,..Masa mommy solat jemaah ngan daddy, hati mommy terasa sebak dan sayu yg teramat,..mommy cube menahan air mata dpd mengalir,..Selepas mommy mengucup tangan daddy,..daddy buka surah Luqman dan mommy memeluk sayang yg tgh lena,..

Kali ni mommy tak sanggup lg menahan air mata mommy,..tiba2 sayang memegang jari mommy walaupun sayang sedang lena,..deraian air mata mommy kembali mengalir dgn begitu pantas sekali,..daddy segera mengucup pipi mommy,..Ye sayang,..kami amat bersyukur ke hadrat Allah SWT kerana menganugerahkan sayang kepada kami,..

Sejak sayang lahir sehingga ke saat ini,..sayang tidak pernah lg menyusahkan kami,..tidak pernah merengek pada waktu malam,..walaupun setiap hari mommy ngan daddy sentiasa mengingati diri kami sendiri agar menjadi tabah dan sabar andaikata sayang mula menunjukkan perangai yg berbeza,..

Mommy bersyukur kerana mommy melalui pengalaman yg terlalu indah sewaktu mengandungkan sayang,..Alhamdulillah,..mommy berjaya puasa penuh sebulan walaupun mommy tgh sarat masuk bulan yg ke 8 pada waktu tersebut,..Sepanjang bulan Ramadhan yg lalu, Allah memberi kudrat untuk mommy bgn Solat Tahajud dan Solat Hajat walaupun mommy hanya mampu solat dlm keadaan duduk,..

Pernah pd suatu malam,..mommy tersedar dan menangis biler melihat daddy yg sedang kusyuk sujud pada tgh malam,..Sehingga ke saat ini,..mommy terlalu bersyukur kerana pengalaman mommy sewaktu melahirkan sayang tidak seteruk orang lain,..

Mommy terlalu takut dengan balasan Allah SWT,..kerana disaat mommy mengandung dan kemudian bersalin,..pada saat itulah Allah menentukan segalanya,..Segala amalan dan perbuatan kita yg lalu,..Mommy percaya segala kemewahan dunia ni tidak akan dpt menandingi kehendak Allah,..

Mommy bersyukur dengan kehadiran sayang ,..
Aleeya Qaisara, mommy menangis lg sayang,...

Mommy,..






Monday, February 1, 2010

My sweetheart,..

video

Makan-makan di LJ,..


Smlm genap setahun usia perkahwinan kami,..Gambar di atas adalah hadiah yg tidak terhingga diberikan kpd kami oleh Allah SWT,..Permata hati kami,..Syukur Alhamdulillah,..Kawan cayang came to visit Sara,..They're so friendly n Sara seemed so excited to welcome them,..Mlm plak we brought Sara to Marciano with my father in law n bro in law,..Org tua slalu pesan jgn bwk baby keluar waktu mlm,..Apelg pas hantar my brother in law balik Shah Alam, we arrived home nearly 1 am,..Rase cuak la jugak tp Alhamdulillah,..my baby tdo nyenyak,..:)








Cute shoes from Aunty Kerin,..Thanks Aunty,..:)

Sara br pas poo poo,..naughty girl anak mommy ni,..