Wednesday, March 31, 2010

My neighbours,......

Hv u guys ever bumped into someone yg sebnrnya jiran selang dua rumah je??,..haha,.duhhh,...believe me, it's quite embarrassing when they told you they juz leave beside ur hse...Ehhhh,..bukan anti sosial tau cuma bile masing2 sibuk bekerja,..biler masa nak jupe kan?? weekend plak balik kampung,..tu pun nasib baik terserempak masa beli barang kat kedai bawah rumah,..mase tgh sronok exchange hp number,..tetibe tokey kedai tu leh addressed d lady 'Datin' sdgkan sy hny memanggilnye kak,.............adoooiiiiiiiiiiiiiii,..tu la,..masa management buat meeting tak mo attend,.. :P

Tuesday, March 30, 2010

Daddy n baby yg comel,..

video
Ngah,..pnah npk tak spec ni?? hehe


Sara wif my beloved mother,..luv u bonda,..

Thursday, March 25, 2010

Bonda,.saya sedang sakit,..

Saya gagahkan juga tangan ini untuk menyentuh keyboard untuk menitipkan baris kata-kata yang mungkin menjadi entri saya yg terakhir,..Emosi saya amat terganggu pada saat ini,..badan saya semakin panas dan lenguh,..lebam-lebam hitam semakin memenuhi tangan kanan saya,.Bak kata bonda,..saya sedang mengalami sakit urat akibat tidak mempunyai rehat yang mencukupi,..
Yaaa,..hanya Allah yang tahu keadaan saya pada ketika ini,..berpura-pura kuat tp badan sebenarnya semakin lemah,..Saya pasrah dan kerap mengalirkan air mata kerana amat merindui bonda saya,..Sekiranya inilah keadaan yang bonda saya pernah lalui untuk membesarkan anak-anak,..saya betul-betul insaf,..Bonda,..saya sedang sakit dan amat memerlukan perhatian bonda,.............................................

Tuesday, March 23, 2010

Sy penat,..



Monday: Jaga daddy n baby coz both of them demam,..ohhh,..cabaran sungguh!!

Today : Mommy bgn pagi, sakit satu bdn,..serius smpi sy nangis sbb tak boleh gerak sgt,..daddy still demam but our baby sihat walafiat,..

Doc suruh sy byk berehat,..dan sy sempat timbang berat bdn sy,..huhu,..dah turun 2 kilo,.kuat sungguh penangan breastfeed ni,..sekarang 54kg,..before pregnant 55 kg,..best best,..

Skarang sy nak tido tp nak tgk supernatural dulu,..:)

Sunday, March 21, 2010

My sweet little girl,..

Thursday, March 18, 2010

Power puff girls,..

My sweet Farah,..Sis, i grabbed ur weddin photo,..jgn mrh ek,..:)



Tetibe teringat kat mereka,..Sape?? my old buddies merangkap BFFs,..Rofina n Farah,..persahabatan kami dah masuk 5 tahun rasenya,..Hubungan kami kekal sampai sekarang sejak kami berjumpa masa interview kat Indah Water,.Sekarang ni hny Farah masih lg kekal kat IWK,..My first company lepas grad was IWK,..(menyesal gile resign dr IWK!!)






Saya sayang sgt mereka,..sbb smpi skarang we still keep in touch,..yg paling best bile kami rotate blanje makan kat tempat fav kami,..KLCC leeer,...tempat wajib makan kat Aseana then br laa g makan heavy kat memane lepas menghabiskan duit beli barang yg tak berfaedah,...ohhhhhhh,..rindunya saat-saat tu terutama sekali saat kami bertiga mengumpat bos masing-masing,....nikmatnyeee,..hehe,..



Fina,

Ingat tak Mr.Guna dlu pnah pggl kite ni power puff girls sbb dok berkepit je 3 org,..:)
Eh,..biler nak jupe ni??







My lovely Fina,..Do check her blog at http://fabshoppingntravelling.blogspot.com/


Kenape,..kenape,..

Kenape ek,.. 'selalunya' ataupun 'mungkin tidak' , bile kita pernah menabur budi, membazirkan keringat yg berharga untuk membantu orang, tp kita takkan dapat balasan yg sama bila kita meminta pertolongan,..Tapi tangan orang lain pulak yg menghulurkan bantuan,..dan adakah patut saya memendam rasa????
Entahla,..kadang-kadang, terasa jugak penat nak mengambil berat tentang orang sekeliling tp hati ni mmg tak sanggup sama sekali,..
Yaaaaa,..hanya kepada Allah SWT, saya bergantung sepenuhnya,..


Wednesday, March 17, 2010

He's back!!


Eventhough my hubby already downloaded d latest season from d net, but im still excited to watch Hugh Laurie tomorrow @ AXN,..Sejak jd mommy ni, nak tgk tv pon dah malas,..yg menarik pon boleh jd tak menarik,..sebab baby sy yg paling menarik sekali untuk dilihat pada masa ini,..hikhik

Tuesday, March 16, 2010

Apa khabar tuan hamba,..

Aiza,.if u're reading my blog,..pls let me know your current status,..rasa rindu plak,..everyday, there will be a reader from US n i believe dat person must be you!! U used to call me when u worked in Spore but now u seemed to be such a secretive person,..u dont even tell me dat u already migrated to US,..HEY!!! NO MATTER WHAT HAPPENS, FRENS FOREVER OK!! DO buzz me if u still hv d guts,....

The Edge Malaysia Top Property Developer Awards 2009

Sime Darby Property Bhd
SP Setia Bhd
Sunway City Bhd
IGB Corp Bhd
Island & Peninsular Sdn Bhd
IOI Properties Bhd
Bandar Raya Developments Bhd
Eastern & Oriental Bhd
Sunrise Bhd
Bandar Utama City Corp Sdn Bhd
Gamuda Bhd - Prop Div
IJM Land Bhd
YTL Land & Devt Bhd
Paramount Corp Bhd
Selangor Dredging Bhd
Mah Sing Group Bhd
Naza TTDI Sdn Bhd
Selangor Properties Bhd
Dijaya Corporation Bhd
UEM Land Holdings Bhd
PJ Devt Holdings Bhd
WCT Land Sdn Bhd
Metro Kajang Holdings Bhd
Penitude Bhd
Naim Holdings Bhd
Malton Bhd
United Malayan Land Bhd (X)
Hunza Properties Bhd
Segajuta (S) Sdn Bhd
Bolton Bhd

Next,..Which property company shud i go??

Octopus,..octopus,..squid,..squid,..

Mia,..mia,..dis weekend i cant go anywhere la,..daddy was bz wif his work,..mommy seemed upset coz she had planned to survey my stroller at d warehouse sale,..It's ok mommy,..next time ya,.:)

What shud i do now??Gessshhhhhhh,..i missed my daddy,..Ohh daddy,..ohh my....

Uhhhhhhhhh,....I saw something coming towards me,...it's octopus,...octopus,...hikhik,..u really made my day,..\(^_^)/

Saturday, March 13, 2010

Bosan,..

SAYA TERAMATLA BOSAN KETIKA INI,....:(

Wednesday, March 10, 2010

Bumbo baby seat..

alalalala..cutenyeeeee kalo Sara duk kat seat ni,..

Ok..kat Fisher Price mmg harge die meletup...so, smlm cayang ternampak seat ni kat Leisure Mall,..hahhh!! price still RM200,..dahla my baby ni semakin hantap..nanti tak leh pakai rugi plak,..bukan ape, Sara skang ni suke benor duduk,..bak kate bonda, letak je bantal byk2,..betul gak tu,..

Anyway, kalo sesape yg ade seat ni and tak guna, jualla kat sy,..:)

Sara @ Pilah and LJ,..

Baby sy yg comel ni semakin tembam,..sejak cukur botak 11 hari selepas lahir,..nak masuk 4 bulan ni ciput je rambut die tumbuh,..hehe,..but u still comel la sayang,.


Duduk atas riba mak ngah. Otw to Kuala Pilah on last Sunday,..




Daddy,..baju ni dah tak muatla,..:P

Kat rumah Tok Apak,..

When both sisters r using Ariani's,..ape yg berlaku??,..haha

Oh suamiku,..dahla tu,..jom balik,..

We reached LJ @ nite n cayang's fren dropped by to visit us,..

Auni is 7 months n my baby is 4 months,..Sama tinggi ek,..:)

So unhealthy,..

Ohhh,..entry ni kena tulis dlm Bahasa Melayu takut ade fan David yg terbaca,..OMG!! Ape jd kat David ni,..die nampak sakit,..muka pun dah takde isi,..Sy rase die mmg betul2 kurus sbb nak menang,..entah-entah lepas ni die makan la balik,..Tapi mmg takut sgt tgk die,..ishkkk,..entahla,..bg sy, Carlo sepatutnya menang dlm first Biggest Loser Asia ni,..
David,,..david,..anda seperti orang sakitla,..

Monday, March 8, 2010

Selamat pagi Cikgu,..

Owhhh,..believe me,..i wanted to be a teacher rite now,..dahla kalo cuti sekolah tak payah mengajar,...bestnye,..sejak ada baby ni,..i dont really bother bout my career anymore,...probably sekarang ni, im not really into a career woman type,..mmg dulu berkobar-kobar nak capai tahap tertentu masa joined UMW,..but to many morons that managed to change you,..beneath you,..geessshhhhhhh

Family comes first now,..cukupla cayang dah bz sgt skarang ni,..me as a wife and mommy shud sacrifice,..dah tak kuasa nak glamer-glamer lg,..as long as i can spend more time with my hubby n my baby, cukupla

But there's a but,...camner nak jd cikgu kalo takde degree in education??,..and i dont want to take KPLI,..hehe,..nak jd lecturer, kena smbg master plak,..okla,..i better think wisely now,..:P

Crappy,..

Suddenly i miss my BFF,..cayang always asked me,.."Do i really have one?",..i wont blame him for shooting that question to me,..ntahla,..BFF supposed to be there and care for you kan,..its ok,..im happy now to hv my husband and my baby with me,..

Friday, March 5, 2010

My baby's development progress,..


3 months: Week 4 (Sara can sit with support)
Based on Essentials of Pediatrics Fifth Edition 2006,
baby shud be able to sit with support on 6 months,..

Sejak sy mengandung lg, sy banyakkan membaca tentang perkembangan baby sy untuk memastikan kandungan sy sentiasa berada dalam keadaan baik selain mendapat informasi yg tepat sebelum sy berjumpa dgn Pakar Puan sy, Dr. Fauziah setiap bulan.


babycenter.com.my adalah tempat pilihan sy untuk mengetahui lebih lanjut tentang perkembangan baby sy,..Until now, they will send me, my baby's development progress information via email so that i cud compare d development on my own,..


Terus terang sy katakan, segala maklumat yg dihantar mmg amat berguna terutama sekali buat first time mother like me,..Alhamdulillah, Aleeya Qaisara is developing normally,..in fact she's getting smarter each day,..n as usual i wud definitely say, she is d most adorable baby on earth,..hikhik


Thursday, March 4, 2010

Syamsul Izwan, saya sayang awak,..

Sara first trip to Changlun, Kedah,..



Steady la sayang,..:)




It's not easy being gorgeous,..hikhik,..thanks makcik, for praising my baby,..:)



Tanda di hidung akibat cakaran tangan sendiri,..ishkk anak mommy ni,..

My baby yg kuat benor pk,..

With my biras n my father in law,..





Paklong capture gmbr Sara cantik-cantik tau,..:)

Dahla tu mommy,..:)


Tuesday, March 2, 2010

My beloved Gynae, Dr. Fauziah,..

Yesterday, we went to Ampang Puteri for my postpartum checkup,..masuk je klinik Dr. Fauziah,..sy keluar balik,..biar betul,..then cayang ckp betul la ni,..Klinik Dr. Fauziah dah di 'renovate',..mmg cantik sgt,..First thing i did was,...heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,..timbang berat badan la,..mmg gabra sgt tapi Alhamdulillah,..berat dah susut 14 kg sejak 3 bulan lalu,..berat before pregnant 55 kg,..9 bulan-70.5kg,..dan sekarang ni 56 kg,..hehe,..target terbaru nak turun smpi 50 kg,..



Selingan sat,..mase kat traffic light,.kami bertembung ngan sepupu cayang yg well paid ni,..bwk leklok yee,..



Sambung balik,..so,..smlm tak ramai sgt patient sbb Dr. Fauziah sepatutnya ada kes Caeser,..so appointment mmg dia amik sikit je,.bile kami masuk je bilik dia,..first thing she said was,."Aisyah dah kurus la",..hehe,..we hugged each other n she cuddled my baby,..mmg sayu sgt smlm,..Kami bukak balik cite mase sy deliver dulu,..then, scanning time pon bermula,..Alhamdulillah,..rahim sy dah kembali normal dan kosong,..rindu plak saat ada baby dlm perut,..:) right after that, sy terus buat ujian pap smear,..hopefully result nnt ok,.


At first, i tot of taking vaksin nak avoid kanser serviks,..tp nak tgk dulu result pap smear tu,.then we discussed cara-cara nak merancang,..haha,..she suggested me to take this one pill n i definitely wont get pregnant for certain period,..for example,..for few years,..tapiiiiiiii,..kesan pengambilan ubat tu,..badan akan menjadi debab,..ohhhh tidak,..sy dah la susah nak slim,..


Nasihat sy buat rakan-rakan,..pilihla Dr. yg anda rase boleh get along untuk jangka masa yg panjang,..and for me it's really important to create a very tight bond with your gynae,..sbb bile kite dlm kesusahan terutama skali masa dlm labor room,..she will be there to help you,..Sy berasa amat bertuah kerana dapat bersama Dr. Fauziah yg mmg alim,..tak pernah sekali pon dia offer epidural melainkan menyuruh sy banyak membaca doa, selawat dan mengingati Allah ketika sy dlm kesakitan,..dan walaupun dlm keadaan sakit, sy masih mampu mendengar arahan beliau,..so, I recommended you guys out there to see her,..bukan apa,..zaman sekarang ni,..sy masih tak faham kenapa Dr. lelaki masih menjadi pilihan sedangkan kita sesama perempuan kena menjaga aurat apatah lg dengan lelaki,..melainkan dalam keadaan darurat barulah kita boleh menggunakan khidmat Dr. lelaki,.