Wednesday, September 30, 2009

Selamat Hari jadi Sayang,..

30 September 2009,..hari ni hari jadi suamiku yg ke 26,..Kami berkenalan sejak zaman kampus lg,..dan tarikh 22 Oktober 2003 merupakan tarikh keramat buat kami berdua,..Yap,..aku bergelar buah hati seorang jejaka bernama Syamsul Izwan yg lebih dikenali dgn nama Izo sewaktu di alam kampus,..

Kami telah melalui saat manis dan pahit bersama,..senang dan susah bersama,..dugaan yg melanda, kami berjaya tempuhi dengan sabar,...Cayang seorang lelaki yg hebat,..terus terang,..setiap kali solat hati ni sentiasa berdoa agar kami bahagia hingga ke akhir hayat dan sekiranya masa kami telah smpi,..biarla kami menghembuskan nafas terakhir bersama-sama,..

Setelah enam tahun bersama,..kami diijabkabulkan pada 31 Januari 2009 dan bersanding pada keesokan harinya,..Hati ini sekali lagi bersyukur kerana cayang telah membeli sebuah tempat untuk kami berteduh pada tahun 2007 dan hidup kami bertambah bahagia setelah diri ini telah disahkan mengandung dan dijangka bakal melahirkan seorang puteri pada 13 November 2009..

Syukur Alhamdulillah,..Allah Maha Berkuasa,..kami tak pernah melupakan-Nya dan setelah 7 bulan melayari bahtera sebagai suami isteri,..apa jua rintangan dapat kami hadapi,..

B,. baby sayang sangat b,..Selamat Hari jadi Sayang,..terima kasih sebab bagi baby peluang untuk merasa kasih sayang b,..baby sentiasa berdoa agar baby menjadi seorang isteri yang taat dan menjadi ibu yang baik kepada permata hati kita,...I will always love you because you are my everything,..





Tuesday, September 15, 2009

Bravo Potro,..

Ye,..sy sedih sbb sy tengok match final straight from 4.30am till 9.00am,...Sy sedih sbb Roger Federer lost to Juan Martin del Potro,..actually instinct dah rase Potro menang since die kalahkan Nadal,..but anyhow,..Bounce back Federer!!

Congrats jugak ye Williams sisters,..

Monday, September 14, 2009

Welcome back Kim,..


Frankly speaking, im not a good tennis player but im soo fanatic wif d game,..di pengaruhi oleh abah n my hubby,.. :) Yesterday, i told cayang to remind me bout the women's final,..Clijsters vs Wozniacki,..as i mentioned earlier,.si Kim ni br je berehat sejak die pregnant n i really like her energy biler main,..cool sgt especially mase die lawan Serena Williams,.lg satu die ni pon br 26 thn ok,..same age plak,..

So,..nak dijadikan cite pas sahur,..i watched Federer
vs Djokovic dgn harapan akan stay smpi pagi,..tup,..tup,..pas solat Subuh terus tdo sbb penat sgt n end up bgn kul 9 am,..tu pon si Wozniacki ni tgh lead first set,.one thing i like to watch tennis match ni sbb penuh dgn dramatik,..hehe,..enjoy ok!!,..kalah sket pecahkan
racket,..n si Wozniacki ni plak ala-ala feminin gitu masuk court nak bawak beg Gucci,..

As usual,..Kim sempat kejar n menang first set cume npk byk sgt clumsy errors yg die buat kali ni,..back hand die pon tak berapa cantik sgt,..dan die npk tak tenang biler main,..second set die stil lead n taraaaaaaaaaaa,....i didnt watch til d end sbb tertido,....biler sedar je si Kim ni dah dpt cheque,..amik ko 1.6 million,..im quite frustrated sbb tak dpt tgk second set smpi habis but im so happy for you Kim,....................

Women's 2009 US Open
Champion,....
Kim Clijsters


Cutenye anak ko,..Kim,.. :)

Dengar cite 28 tennis players will b here on Sept 26-Oct 4 for Malaysian Open 2009 @ Stadium Putra Bukit Jalil,.yeaaahhhh,..sy sungguh excited walaupon Kim n Federer r not in d list,..tp Soderling ade,..hahaha,..tickets dah survey tp skang ni, i totally dah tak larat,..perut pon dah ke bawah ni,..hmmmmm


Sunday, September 13, 2009

She's d man,..!!

I supposed to go out n buy somethin after solat Zuhur tp end up dok depan tv nengok semifinal between Clijsters vs Williams,..walaupon dah tau si Clijsters ni menang thru web US Open but i stil enjoy watchin their game,..cool giler si Clijsters ni,..dah lamer tak main sbb pregnant,..then after deliver rehat two months main balik terus masuk final ko!! My baby pon dok moving je biler mummy die nengok match td,..nak jd tennis player ek sayang,..huhu,..ye saya penyokong Clijsters sbb we're in d same club,..mom's club la,.. :)

Clijsters victory!!

Thursday, September 10, 2009

Sayu,..

Hari ni,..me n cayang g tengok nursery near our house..In case i'll be starting workin rite after my confinement so tak la kelam kabut sgt..

One thing for sure,..hati rasa sayu yang teramat bile tengok budak2 kecik ditinggalkan oleh mak pak diorg,..otw balik,.tak sedar plak air mata ni menitis,..rasa risau, sedih n sayu plak bile terbayangkan anak sendiri dijaga oleh orang lain dr pagi smpi petang,.. :(

Thursday, September 3, 2009

My baby girl,..


Sayang,

Mummy flat sgt smlm,..dr pg keluar rumah renew license, road tax then rushed to AP for your 6th appointment,..smpi sane pukul 10am and i was so shocked to see so many patient tgh tunggu Dr. Fauziah,..Ohh yeee,..smlm sehari suntuk mummy pki mask rase rimas la pulak,..lepas letak appointment card, nurse yg slalu attend mummy silap dgr aper yg mummy ckp,..End up die letak mummy kat session petang,..mungkin sbb mummy pki mask, tak clear sgt ape yg mummy ckp,..

Sementara tu, mummy ngan daddy g labor department to find out more about the maternity package,..mase tu la mummy npk Dr. Fauziah berlari-lari ngan 2 orang nurse to labor room,..mummy dah stat rase debar plak,..lg 2 bulan je sayang nak keluar dr perut mummy ni,..i told daddy npk gayenya, appointment ngan Dr. Fauziah sure lmbt lg since die kena attend 2 kes caesarian,..dlm hati mummy dah stat rase debar lg sbb last month sayang masih lg songsang dlm perut mummy,..mummy harap sgt mummy dpt deliver secara normal,..

Almost 2 hours, mummy ngan daddy tunggu kat lobby sambil bace paper,..sayang tau tak,..mummy sempat mengumpat ngan daddy pasal visitors or patient yg keluar masuk AP,.dahla bulan puasa,..ramai plak orang melayu pakai sexy,..benci betol mummy tengok,.heeeiiiiii,..pahala puasa mummy bukan je kurang sbb mengumpat tp orang tu pon merosakkan jugak pahala puasa org lain,..mestila pandangan mata susah nak jaga kan,.

Mummy bgtau daddy,..kalo sayang dah besar nnt pki seksi2 or tak senonoh,..mase tu jugak kami bantai sayang,..sbb maknanya mummy ngan daddy gagal memainkan tanggungjawab sbg ibu bapa,..mummy tahu dulu pun mummy bukannya baik sgt,..sbb tu mummy tak nak sayang jd org yg tak senonoh satu hari nnt,..

Pukul 1.30ptg mummy ngan daddy g solat,..mase tu la Ina call mummy sbb turn mummy dah smpi,..nak dijadikan cerita masa kami smpi,..Dr. Fauziah berlari plak keluar balik ke labour room n we hv to wait another half an hour,..Ina, nurse yg mummy rapat amik berat badan mummy,..mummy dah stat rase sedih bile berat mummy naik sekilo je,..so, overall dr awal smpi bulan yg ke 7 ni mummy gain 8 kilo je,..mummy takut akan effect berat sayang jugak,..

Bile Dr. Fauziah dah masuk,..kami sempat berbual panjang n i did ask her a lot masa ni,..die terperanjat bile mummy ckp so far mummy puasa penuh,..then we proceed to scanning session n mase ni la die nak tgk samaada sayang membesar dgn sempurna,..otherwise die tak galakkan mummy puasa sbb mummy dah masuk trimester yg terakhir,..

Dr. Fauziah ckp since mummy sekarang ni dah 29 weeks,..berat sayang sepatutnya dah 1.1 kg,..mummy dah rase cuak sbb berat mummy naik 1 kilo je so mesti berat sayang tak naik sgt,..Tapi, bile scan,..Alhamdulillah berat sayang dah 1.3 kg,..mummy happy sgt,..Dr even ckp,..normal gain weight for preggy women is around 10-12 kilo,..she even advised me no need to worry much kalo mummy tak gain weight as long as she satisfy with your growing progress,..hopefully mummy stil maintain slim but u're doing good in my belly,.. :)

Second part yg buat mummy rase syukur sgt was when she told me, that ur condition is no longer breech,..Alhamdulillah,..kepala sayang dah kat bawah sekarang ni,..dah tak songsang,..cuma mummy akan terus berdoa agar sayang jgn pusing-pusing lg,..Dr. Fauziah advice mummy lg supaya mulai sekarang, ur stuffs and medical report sentiasa ada dlm kereta,.

Mase mummy tulis ni,..tgn kiri mummy stil sakit sbb smlm sebelum balik mummy kena amik 2nd ATT jab,..rase kebas lg smpi sekarang,.sekarang ni, setiap malam mummy tak dapat tido la sayang,..kaki dah stat rase kejang n u keep on rolling in my belly,..nak kena babap ni,.

Mummy dah tak larat ni,..mummy nak tido,..jgn nakal-nakal tau,.

With Love,
Your beloved mummy,..


video