Tuesday, October 27, 2009

Panikkkkkkkkkkkk,..

Lepas darah keluar semalam,..sy juz ignore dan tido seperti biase,..contractions agak teruk,..semalaman sy biarkan Surah Luqman, Surah Maryam, Surah Yusof, Surah Yassin dan surah lain berkumandang di laptop cayang smpi pg,..tepat kul 6 pg,..nurse dtg amik darah cayang dan sy g ke toilet,..

Sy agak panik sbb kali ni darah keluar agak byk termasuk lendir,..jd 2 drp 3 tanda bersalin sy dah alami,..sy bergegas mandi dan mahu turun ke bawah berjumpa Dr. Fauziah dan sy telefon dulu pembantu Dr. Fauziah dan die mengarahkan sy pergi ke labor dept dan Dr. akan menyusul kemudian,..Smpi je labor room,..dr jauh sy npk Dr. Fauziah dan die terus mengarahkan nurse membawa sy ke labor room nak check bukaan serviks,..kali ni dah 2 cm,..dan Dr. memberi pilihan samaada mahu melahirkan baby sy sekarang dgn memberi induce atau tunggu dulu ,..CTG baby sy diperiksa sekali lg dan setelah semuanya tiada masalah,.sy buat keputusan nak balik dulu,..bile fikir balik mmg ade hikmah semua ni,..cayang masuk ward n at d same time tanpa sy sedari serviks sy dah terbuka,..dan sekiranya ada masalah sy hny perlu turun ke tingkat bawah,..

8 cm lagi dan kali ni sy hny menunggu tanda yg ketiga iaitu air ketuban,..npk gayanye baby sy ni tak sabar nak keluar jupe mummy ngan daddy die ni,..satu je sy berharap dan berdoa sekarang ni,..biarla serviks sy terbuka dahulu smpi 10 cm dpd waters break,..pd saat ini,..sy berada di bilik cayang seorg diri menunggu bapa mertua dan adik ipar sy sementara cayang berada di special diagnostics dept,..

The funniest thing is,..we're really enjoy being here selain dpd dpt bersama cayang,..kalo tak sibuk memanjang dgn keje,..lg satu..bukan ape,..as i mentioned earlier,..if there's anything happens to me,..i hv nurses around me to assist me,..Alhamdulillah,..

2 titipan:

@YanzMnor said...

aishah mcm mana skrg? izo still kat hospital ke? akak doakan aishah selamat melahirkan baby..

Aisyah said...

izo dah discharged..aisyah kat umah tengah menunggu masa je nih...time kasih ye...