Thursday, April 28, 2011

Cayang daddy,..


11 hb Mei ni, my baby genap setahun 6 bulan. Perangai dah berubah sgt sekarang ni..Dah byk cakap dan dah pandai merajuk. Paling best bile tengok Sara peluk daddy die smbil main rambut daddy dan dok bebel,.."Cayang daddy"..Pernah satu hari, sy tgh tdo tetibe dgr suara sayup dok mengira,."atu,..dueeee,...igeee,..apatt",....rupe2nye si kecik dah pandai kira satu smpi empat tp dlm loghat Perak,..:)

Mmg syukur sgt dgn nursery skarang ni,..diorg jaga Sara dgn begitu baik dan setiap kali amik Sara, ada je perkataan baru die blajar..Ayat yg senang Sara dah pandai ckp contohnye,..Mi, nak tutu (susu) atau pon kalo dah siap2 nak jalan she will definitely ckp "Mi, mik (amik) tasut (kasut),..hehe,..love u baby,..

Paling kami tak boleh lupe, bile satu hari lebih kurang pukul 3 ptg, kami tak solat Zuhur lg n suddenly Sara bising kat daddy die,."Di, mayang"..yang paling buat sy sayu, bile Sara tarik sejadah dan telekung sy dan suruh sy pakaikan,..

Allahuakbar,..mmg rase gembira tp dlm masa yg sama rasa sayu bile Sara dah makin membesar,..Sy percaya, semua kaum ibu kat luar sane akan merasa benda yg sama,..









2 titipan:

sisanizu said...

amboi ..sara tgh semayang ke tu..pandai ye nk kene pakai telekung utk semayang....gud girl..

Teringat ashraf kalau nk semayang mintak songkok nak pakai dulu....he he

IbuDhira said...

salam mawarr...terharu baca kisah sara nih...pandai dh soh ayah n ibu semayang...hehehe..moga jd anak yg solehh...

nak tanya gak.. taska umi tu kat ne..2 minggu lepas baru je htr anak kat satu taska ni..area equine park..tp pg2 asyik nangis je..taknak katanya..baru 2 hari htr dh kena gigit..fobia kot..kalo taska umi tu ok ingat nk tukar ke situ..

nway salam perkenalan yer..