Tuesday, April 20, 2010

Rambut gugur,..

Lambatnye my baby nak besar,..sejak Sara 4 bulan lg,.rambut sy gugur dgn banyaknyeee,..teruk gilerrr,..kekdg tu rase mcm nak botak dah,..hajat nak dye rambut pun tak dpt nak buat. Ade org ckp makin byk baby kite sembur air liur makin byk la rambut mak die gugur,..ntahla,..semua ni akan berakhir probably biler baby dah masuk umur 7 bulan...

Ade kajian scientific pasal keguguran rambut lepas bersalin,..u guys cud find more bout it thru d net,..yg pasti,..sy dah rase geram biler tgk rambut gugur kat lantai,..Agak bahaya jugak bile gugur kat tempat tdo Sara,..

Buat kengkawan yg sedang mengandung ni,..sabar ye,.,..mungkin tak semua yg mengalami situasi ngeri seperti yg sedang sy alami sekarang ni,..geessshhhhhh,...:P

6 titipan:

thezaila said...

sis.. i dgr org kata shampoo bawang tu, elok utk rambut gugur.. i pun mcm nk try since my hair fall giler banyak..

Noreen said...

Aisyah...mmg gitu...makin menyembur makin byk rambut gugur. Yg xbest nye mmenuhi lantai & kena sll vakuum =)

Mawar said...

Sis,..shampoo bawang??b4 bersalin ni pon rambut i mmg dah gugur,..then i pakai hair tonic-Kerastase Loreal,..mmg elok tau,..but my case skang ni,..after baby dah besar br rambut normal balik

Mawar said...

hehe,..tp ade yg kate semua tu mitos,..tp bonda aisyah siap ckp mmg betul,.makin byk baby kite main air liur,..makin byk rambut gugur,..smpi izo pon dah bising,..rambut dok bersepah,..hahaha

thezaila said...

haah.. shampoo bawang...yg iklan jackie chan tu.. i baca kt blog b2b.. derang suggest pakai shampoo ni.. tp xde la se glam hair tonic-Kerastase..

sisanizu said...

mmg betul aisyah. sy pon mase ashraf sibuk main sembur air liur, mmg byk gile rmbut gugur..tensen gak,jenuh sapu..tp skang tak lagi..dh kembali normal