Thursday, November 12, 2009

Aleeya Qaisara,.Permata Hatiku dan suami,..

Tiada kata-kata yg mampu sy katakan disaat Dr. Fauziah meletakkan Sara ke atas sy,..Terlalu syukur sgt dgn kurniaan Allah,..dan disaat cayang mengazankan Sara,..airmata ini mengalir dan segala kesakitan yg sy alami terus luput dr pandangan,.

Sy masih lg berada di AP dan mlm td sy terasa amat hiba dan sayu,..Selepas melahirkan Sara,..Alhamdulillah Sara berjaya merasai colustrum pertama hasil tunjuk ajar nurse yg sungguh baik hati,..Puas jugak paksa die hisap,..

Mlm td,..Sara susah nak tido,..Sy dan cayang buat keputusan utk menjaga sendiri utk mengelakkan nursery AP memberikan susu formula,..Sara sering terjaga dan menangis dgn syahdu,.Bak kata mak,..mungkin kami tak tanam uri die lg,..Akhirnya die lena dipangkuan sy smpi saat ini,..Percayala,..sejak keluar dr labor room smlm,..sy masih tidak lg berkesempatan untuk berehat,..

Detik-detik sy bersalin sy akan ceritakan kemudian,..smpi satu tahap Dr. Fauziah hmpir membuat keputusan untuk operate memandangkan sy tidak lg mempunyai tenaga untuk meneran apelg sy melahirkan Sara secara induce dgn diberikan drip,..Contraction setiap 2 minit mmg memenatkan sy,..Tp Alhamdulillah, sy bersyukur segalanya berjalan dengan lancar,..Sy mungkin akan discharge hari ni dan cayang akan updatekan blog sy dr semasa ke semasa memandangkan sy akan berehat di kampung,..

Wifi di AP agak lmbt dan cayang wil upload d photos later on,..

Baby's name: Aleeya Qaisara bt Syamsul Izwan
D.O.B: 11/11/09
P.O.B: Ampang Puteri Specialist Hospital
Time : 5.28 pm
Weight : 3.41 kg
Length : 54 cm
Gynae : Dr. Fauziah

Selamat datang sayang,...




7 titipan:

thezaila said...

congratss sissss!!!!

Anonymous said...

congrats Aishah!
Nak tgk baby!!! plz email me your hp no
mm_she@yahoo.com

-sHe-

PuteriGunungTahan said...

~~ thniah aishah!!

Juriana said...

Congratulations on your first baby girl! May it be the first of many.

That's awesome! I'm so excited about my little princes and hardly wait to see pictures of our beautiful SARA.

MawarUngu said...

tahniah sayang...nantilah saatnya bila dia pertama kali memanggil mama/mummy/ibu/ummi or wat eva dat u wish her to call u...

Sha said...

rindulah kak sara....x puas tengok dia hari tu asyik tido jerr...

Sharlini said...

Congratulations, Aishah and Syamsul! Sorry for the delay, only saw the link to your blog at FB. And yes, I'm currently in Melbourne. Cuti jer...coming back in 3 days.