Thursday, September 3, 2009

My baby girl,..


Sayang,

Mummy flat sgt smlm,..dr pg keluar rumah renew license, road tax then rushed to AP for your 6th appointment,..smpi sane pukul 10am and i was so shocked to see so many patient tgh tunggu Dr. Fauziah,..Ohh yeee,..smlm sehari suntuk mummy pki mask rase rimas la pulak,..lepas letak appointment card, nurse yg slalu attend mummy silap dgr aper yg mummy ckp,..End up die letak mummy kat session petang,..mungkin sbb mummy pki mask, tak clear sgt ape yg mummy ckp,..

Sementara tu, mummy ngan daddy g labor department to find out more about the maternity package,..mase tu la mummy npk Dr. Fauziah berlari-lari ngan 2 orang nurse to labor room,..mummy dah stat rase debar plak,..lg 2 bulan je sayang nak keluar dr perut mummy ni,..i told daddy npk gayenya, appointment ngan Dr. Fauziah sure lmbt lg since die kena attend 2 kes caesarian,..dlm hati mummy dah stat rase debar lg sbb last month sayang masih lg songsang dlm perut mummy,..mummy harap sgt mummy dpt deliver secara normal,..

Almost 2 hours, mummy ngan daddy tunggu kat lobby sambil bace paper,..sayang tau tak,..mummy sempat mengumpat ngan daddy pasal visitors or patient yg keluar masuk AP,.dahla bulan puasa,..ramai plak orang melayu pakai sexy,..benci betol mummy tengok,.heeeiiiiii,..pahala puasa mummy bukan je kurang sbb mengumpat tp orang tu pon merosakkan jugak pahala puasa org lain,..mestila pandangan mata susah nak jaga kan,.

Mummy bgtau daddy,..kalo sayang dah besar nnt pki seksi2 or tak senonoh,..mase tu jugak kami bantai sayang,..sbb maknanya mummy ngan daddy gagal memainkan tanggungjawab sbg ibu bapa,..mummy tahu dulu pun mummy bukannya baik sgt,..sbb tu mummy tak nak sayang jd org yg tak senonoh satu hari nnt,..

Pukul 1.30ptg mummy ngan daddy g solat,..mase tu la Ina call mummy sbb turn mummy dah smpi,..nak dijadikan cerita masa kami smpi,..Dr. Fauziah berlari plak keluar balik ke labour room n we hv to wait another half an hour,..Ina, nurse yg mummy rapat amik berat badan mummy,..mummy dah stat rase sedih bile berat mummy naik sekilo je,..so, overall dr awal smpi bulan yg ke 7 ni mummy gain 8 kilo je,..mummy takut akan effect berat sayang jugak,..

Bile Dr. Fauziah dah masuk,..kami sempat berbual panjang n i did ask her a lot masa ni,..die terperanjat bile mummy ckp so far mummy puasa penuh,..then we proceed to scanning session n mase ni la die nak tgk samaada sayang membesar dgn sempurna,..otherwise die tak galakkan mummy puasa sbb mummy dah masuk trimester yg terakhir,..

Dr. Fauziah ckp since mummy sekarang ni dah 29 weeks,..berat sayang sepatutnya dah 1.1 kg,..mummy dah rase cuak sbb berat mummy naik 1 kilo je so mesti berat sayang tak naik sgt,..Tapi, bile scan,..Alhamdulillah berat sayang dah 1.3 kg,..mummy happy sgt,..Dr even ckp,..normal gain weight for preggy women is around 10-12 kilo,..she even advised me no need to worry much kalo mummy tak gain weight as long as she satisfy with your growing progress,..hopefully mummy stil maintain slim but u're doing good in my belly,.. :)

Second part yg buat mummy rase syukur sgt was when she told me, that ur condition is no longer breech,..Alhamdulillah,..kepala sayang dah kat bawah sekarang ni,..dah tak songsang,..cuma mummy akan terus berdoa agar sayang jgn pusing-pusing lg,..Dr. Fauziah advice mummy lg supaya mulai sekarang, ur stuffs and medical report sentiasa ada dlm kereta,.

Mase mummy tulis ni,..tgn kiri mummy stil sakit sbb smlm sebelum balik mummy kena amik 2nd ATT jab,..rase kebas lg smpi sekarang,.sekarang ni, setiap malam mummy tak dapat tido la sayang,..kaki dah stat rase kejang n u keep on rolling in my belly,..nak kena babap ni,.

Mummy dah tak larat ni,..mummy nak tido,..jgn nakal-nakal tau,.

With Love,
Your beloved mummy,..


video

4 titipan:

PuteriGunungTahan said...

~~mummy to be, surat tuk sayang ko nie..membuatkan aku xsabar merasai setiap detik ape yg ko alami..hehe..take care mawar!

e | | i n said...

Ajaibkan kuasa ALLAH..
Nak nangis I tgk image tuh.... Chomel la dia nihhhhhhhh...
Dia tgh tido!!!
I rasa nak peluk jer dia skang boleh tak????????
Ya ALLAH geram nyer!!!!
Doakan I kawin sis! I nak beby jugak...

I doakan u sihat sejahtera and beby jgn nakal2 nanti mummy babab tau!!!!

Mawar said...

Zen: Ko akan rase happy sgt mase mengandung ni,..

Ellin : Sis,..i tak sbr nak nengok u kawin,..baby u nnt mesti cun/hensem cam u n kayrol,.. :)

angah-irnie said...

what a note! im so touched dear :) all the best to u and izo ye.. congrats :D