Thursday, July 23, 2009

Buaya dlm rumah??

Ya Allah,..perut ni masih sakit sbb asyik gelak dgn situasi yg agak pelik sat td,..I was watchin The Ellen Degeneres Show dis morning n i heard a tiny voice from somewhere yelling for help,..Tp,..i juz ignore la kan sbb kalo bebetul emergency sure suara misteri tu akan sentiasa cakap tolong, tolong, tolong,..instead of tolong,.......rehat sepuluh minit then menjerit mintak tolong balik,..

Sbb suara tu dok sayu semacam, i went out to find d voice n it came from below my house,..a chinese little gal was talkin to a few guards yg dok consult die dr tingkat bwh,..and d conversation begins,....

Since budak tu bebetul bawah i,.org yg kat bawah agak keliru mane satu yg mintak tolong sebenarnya,.whether me or her,..hahaha

Chinese gal: Tolong,..
Guards : Kenape ni,..
Chinese gal : Ada buaya dlm rumah,..


Sbb tak puas hati,..d guards g la naik atas n at the same time i was paused for a sec,..HAAAAA,..BUAYA?? Sbb rase pelik dan rase kelakar,..i called my hubby yg tgh baring,..then cayang pon g la tinjau sat,..

And again,...a crowd of ppl dah stat gather kat bwh including d guards,.i believe they couldnt enter d house coz the parents had locked it up from d outside,(bahaya betul la n budak tu seemed to stay alone),..They started to entertain her,..

Guards: Amoi,..maner ade buaya,..mesti cicak la,..
Chinese gal : Buaya la,..tolongggggg


OK,..dis time around,..i couldnt stand anymore n i quickly hide myself,..gelak yg amat kuat ok!! Cayang pon dah stat gelak,..n he told me,..mayb biawak?? n prob si biawak tu naik umah die naik lift,...hahaha,....

I've tried to snap at least a photo tp ramai plak dok memandang,..n last thing i heard was d guard told d gal to wait for 10 minutes til her parents come,..

Funny momment,..funny little gal,..n they really made me happy dis morning,..for laughing out loud,..(^v^)



4 titipan:

yam^Artfingers^ said...

wehh tp aku tetap nak tahu is it buaya biawak or cicak???

mmg kelaka ponn!

Mawar said...

Tu la pasal,..nnt one day aku jupe management aku tny what happened actually,..hahaha,..

PuteriGunungTahan said...

~~ so funny..ahahhaa...make me epi also.. :p

Mawar said...

Mmg kelakar zen smpi aku call mak aku cite psl benda ni,.. :)